Mechanisatie

Achtergrond 273 x bekeken 2 reacties

Claas onthult twee zwaardere Xerions

Na de vele speculaties heeft Claas vanmiddag twee nieuwe topmodellen voorgesteld in de Xerion systeemtrekker-range; de Xerion 4500 en 5000.

Met de onthulling van de Xerion 4500 en 5000 krijgen de bestaande Xerion modellen er twee zware broers bij. Tijdens een persconferentie voorafgaand aan de opening van de Agritechnica werden de nieuwe modellen voorgesteld. Het maximale vermogen van 385 kW (524 pk) kan met grotere banden (tot 2.16 m hoog) op de grond overgebracht worden. Een ZF Eccom 5.0 transmissie zorgt voor een maximale snelheid van 50 km/u, zowel vooruit als achteruit. De trekkers zijn uitgerust met een 12- en 24 Volt dynamo. Met de laatste kan een werktuig aangedreven worden. De bedieningshendel in de cabine is niet langer gelijk aan die van de Jaguar-hakselaars. Claas ontwikkelde een nieuwe joystick waar de hand volledig op rust, bediening geschiedt met de duim, wijs- en middelvinger.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jaco

    zijn der nog meer verschillen tussen de 4500 en 5000 dan de pk's

  • no-profile-image

    sjeng

    de prijs!

Of registreer je om te kunnen reageren.