Mechanisatie

Achtergrond 764 x bekeken 3 reacties

Stoppelbewerking met 25 km per uur

Dal-Bo stelt op de Agritechnica een snijrol-stoppelbewerker voor. De machine bestaat uit een rol met opstaande messen, die optimaal werken op hoge snelheid.

De machine, met de naam Maxicut, bestaat uit een driedelige snijrol met 6,00 meter werkbreedte. De snijrol heeft een doorsnede van 60 centimeter waar over de volle breedte 15 opstaande messen opgelast zijn. De rol kan met water gevuld worden, waarmee het totale gewicht op ongeveer 6 ton uitkomt. Het gewicht moet er voor zorgen dat de messen goed door de gewasresten snijden. Volgens de fabrikant werkt de machine optimaal bij snelheden van 18 tot 25 kilometer per uur. Om alles heel te houden bij deze snelheden zijn de rollen met een dubbele lagering van de 70 millimeter dikke assen bevestigd aan het frame.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk waal

  dit is een knife roller die ze gebruiken in de nowe till gebieden en is al een 15 jaar oud en deze gebruikt word om over de evene ofwel avena strigosa (japanse haver) plat te maken en daarna te zaaien

 • no-profile-image

  Patrick

  Dirk gelijk heb je in landen zoals Argentinie is dit de frequente stoppelknipper

 • no-profile-image

  pieter

  Maar werkt zo'n machine dan goed om bv. een groenbemester onder te werken?

Of registreer je om te kunnen reageren.