Mechanisatie

Achtergrond 362 x bekeken

Lemken Juwel opvolger van Opal-ploegen

Fabrikant Lemken brengt de Juwel-ploegenserie als opvolger van de Opal-ploegen op de markt. Volgend jaar komt een eerste model.

De Juwel 8 lost volgend jaar de Variopal 8 af. Belangrijkste kenmerken van de nieuwe ploegen is de elektrohydraulische instelling van de wentelcilinder en het nieuwe ploeglichaam. De ploegkop met wentelcilinder kent geen vaste aanslagen meer die ingesteld moeten worden voor de overbuik- en overrug-instelling. De instelling van de wentelcilinder wordt nu opgeslagen met een druk op de knop. Dit maakt het mogelijk om tijdens het ploegen de werkdiepte te verstellen, in combinatie met het hydraulisch verstelbare dieptewiel. De Juwel-ploegen beschikken over het Duramaxx-ploeglichaam zoals dat bekend is van de Lemken Tansanit-ploegen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.