Mechanisatie

Achtergrond 1079 x bekeken 3 reacties

Journalist verongelukt bij introductie Fendt 800 Vario

Tijdens een persconferentie van Fendt in het Duitse Marktoberdorf is een Franse journalist omgekomen door een ongeluk.

Tijdens de introductie van onder andere de Fendt 800 Vario kon de uitgenodigde pers op een klein circuit met kombochten naast de fabriek de nieuwe trekkers uitproberen. Na het officiële programma zijn, volgens ooggetuigen, twee journalisten waaronder Olivier Fachard van het blad Le Betteravier Francais de trekker nog eens gaan uit proberen. Daar was geen instructeur van Fendt bij.

De trekker zou zijn omgeslagen door zigzaggend met hoge snelheid te rijden. Fachard kwam bij dit drama om het leven. Hij was naast redacteur, ook de “President of the Machinery Journalist Society” in Frankrijk. De tweede persoon in de cabine bleef lichamelijk vrijwel ongedeerd.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  CS-Agrar

  Ging beetje met franse slag denk ik..

 • no-profile-image

  Jasper

  Alweer met een Fendt. Wij zijn met school ook omgevallen met zo'n Fendt. Is gewoon een gevaarlijke tractor als je niet weet hoe je er mee werken moet. En er circuleert ook nog een filmpje op internet van een Fendt die omvalt tijdens een demonstratie. Ben helemaal klaar met die tractor en die onaardige test rijders! Bah! En nu iemand overleden... Is gewoon de schuld van de tractor, ze probeerden ons toen ook van alles in de schoenen te schuiven. Vreselijke, arrogante en vervelende lui daar! En ja, ik scheer ze allemaal over dezelfde kam, want er is er geen één een haar beter.

 • no-profile-image

  Ed Bakker

  Was de R.O.P.S. constructie niet sterk genoeg of ging de deur open? maar zig zaggen met een trekker die in vergelijking met b.v. een auto een hoog zwaartepunt heeft gewoon dom Het artikel vermeld niet wat er gebeurt is maar als je met een trekker boven de pakweg 10kmhr(daar hoef je echt geen 40 km voor te rijden) een bocht maakt en je raakt iets met je buitenste voorwiel zodat die niet meer nomaal draaien kan valt de trekker GEGARANDEERT om

Of registreer je om te kunnen reageren.