Mechanisatie

Achtergrond 212 x bekeken

John Deere-arbeiders weer aan het werk

Deere & Company neemt een deel van de werknemers die eerder dit jaar nog ontslag kregen, weer terug in dienst. Er is weer wat werk in de hooibouwfabriek in Ottumwa (VS).

Begin dit jaar kreeg ongeveer de helft van de werknemers bij John Deere Ottumwa ontslag vanwege de teruggelopen vraag. De fabriek in Ottumwa produceert vooral maaiers, persen, harken en getrokken hakselaars. Nu de bestellingen voor het nieuwe seizoen weer binnenkomen, is er voldoende werk om een deel van de eerder dit jaar ontslagen werknemers terug in dienst te nemen. 452 werknemers kunnen weer aan de slag. De overige 78 werknemers moeten voorlopig nog thuisblijven totdat de markt weer aantrekt. Of de werknemers volgend jaar wél aan het werk kunnen blijven, is niet bekend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.