Mechanisatie

Achtergrond 219 x bekeken

Hoopgevend derde kwartaal CNH

De omzet van CNH is in de eerste negen maanden van dit jaar met 29 % gedaald, tot €6,8 miljard. Maar het derde kwartaal geeft hoop. De omzetdaling is in dit kwartaal minder groot dan in de eerdere kwartalen van dit jaar.

De omzetdaling in de eerste negen maanden van dit jaar komt vooral voor rekening van de grondverzettak (59 %). De landbouwtak boekte 19 % minder omzet, waarvan 8 % het gevolg was van een zwakke dollar. In Noord-Amerika bleef het omzetverlies beperkt tot 11 %. In West-Europa moest CNH 34 % inleveren. In Zuid-Amerika was de teruggang 44 %. De rest van de wereld, met onder andere Oost-Europa en Rusland, boekte de grootste teruggang in orders, namelijk 46 %.

Kleine winst

Landbouw maakte in het derde kwartaal weer een kleine winst. Het verlies van CNH in zijn geheel was in het derde kwartaal €16,7 miljoen ten opzichte van een winst van €168,2 miljoen in het derde kwartaal van 2008. In de eerste negen maanden van 2009 maakte CNH €146 miljoen verlies, tegenover een winst van €475 miljoen een jaar eerder.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.