Mechanisatie

Achtergrond 382 x bekeken

BvL: powershift op grote mengwagens

Bernard van Lengerich (BvL) biedt voortaan optioneel een onder last schakelbare transmissie aan voor zijn grotere voermengwagens. Daarmee is er minder vermogen nodig bij het opstarten.

Met behulp van de powershift schakelbak is het volgens de fabrikant mogelijk om 27 ton voer met een trekker van ongeveer 130 kW (180 pk) te mengen. Bij het opstarten van een volgeladen mengwagen in de laagste powershifttrap wordt de aftakaskoppeling van de trekker stukken minder belast, wat slijtage vermindert en schade voorkomt. Ook de aandrijflijn van de mengwagen zelf wordt gespaard. De optie is voortaan leverbaar op de grote drieassige V-MIX 46 3S. Overigens zijn er andere fabrikanten die deze aandrijfconstructie al langer aanbieden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.