Mechanisatie

Achtergrond 309 x bekeken

Bergmann sluit zich aan bij CCI

Naast de fabrikanten Amazone, Grimme, Krone, Kuhn, Lemken en Rauch neemt nu ook machinefabriek Ludwig Bergmann GmbH deel aan de overkoepelende Isobus-organisatie CCI.

Het eerste resultaat van de deelname aan het Isobus-samenwerkingsverband zal te zien zijn op de Agritechnica. Bergmann toont daar een nieuwe drie-assige variant van de bestaande Shuttle-combiwagen, aangestuurd met een CCI-terminal. De universele terminal geeft alleen functies weer die voor een bepaalde machine van toepassing zijn. Ook kunnen terugkerende functies, zoals het laden of lossen, opgeslagen worden. Nieuw is de losautomaat. Bij deze functie voert de bestuurder de lengte van de rijkuil in de terminal in. Vervolgens wordt de snelheid van de bodemketting aan de rijsnelheid van de trekker en de lengte van de kuil aangepast. Op deze manier wordt de lading exact over de volle lengte van de kuil verdeeld.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.