Mechanisatie

Achtergrond 271 x bekeken 1 reactie

Vlaming Groep importeert Soucy-rupsen

De Vlaming Groep uit Zwaagdijk-Oost (N.H.) brengt de van oorsprong Canadese Soucy-tracks op de Nederlandse markt.

Vlaming verwacht in de toekomst meer vraag naar rupsbanden doordat de machines in de agrarische sector zwaarder worden. De Soucy-rupsbanden kunnen gebruikt worden onder trekkers, zelfrijders, kranen en shovels. De rupsonderstellen worden via een op maat gemaakt hulpframe direct aan de as van de trekker gemonteerd, dus niet aan de wielnaaf. Op deze manier komen er volgens het bedrijf minder krachten op de wiellagers.

Door het op maat gemaakte frame zijn de rupsbanden toepasbaar op alle trekkermerken en –types. Als er tijdelijk standaardwielen onder de trekker komen, dan kunnen deze frames aan de as blijven zitten. Hierdoor is snel wisselen tussen normale banden en rupsen mogelijk. Bekijk de productvideo hieronder;

Eén reactie

  • no-profile-image

    Smartfarmer

    Zodra er met conventionele luchtbanden niet meer te rijden is (lees: te nat) kunnen we zo te zien met rupsbanden wel verder. Ik vraag me af of dit een oplossing is, of dat we zo helpen de structuur van de grond om zeep te helpen. Is het niet verstandiger om onder zulke omstandigheden als in het filmpje lekker binnen te blijven? Wat betreft voorjaarswerk ben ik ook nogal sceptisch. Ik zie in de video geen voorbeelden van zaaibedbereiding op rupsbanden. Zegt denk ik genoeg over de piekdrukken onder de looprollen, die nog altijd (te) hoog zijn...

Of registreer je om te kunnen reageren.