Mechanisatie

Achtergrond 198 x bekeken

Goede resultaten voor Amazone

Machinefabriek Amazone heeft een zeer goed jaar achter de rug, zo blijkt uit het onlangs gepresenteerde jaarverslag. De omzet nam in 2008 met liefst 31procent toe.

Zowel de export als de afzet op de Duitse thuismarkt verliep voorspoedig. Ongeveer 80 procent van de machines werd geëxporteerd. Vooral de omzet in Frankrijk, Rusland en Oekraïne ontwikkelde zich 'bijzonder goed'. Vooral de machines met grote werkbreedtes en hoge capaciteit werden meer verkocht.

Investeren in de toekomst

Door het gebruik van sensortechnieken, gps en verdere innovaties wil Amazone de groei vasthouden. Hiervoor wordt meer dan 5 procent van de omzet geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe machines en toepassingen. De fabriek in Leeden (D.) wordt momenteel aangepast om er de zelfrijdende SX-spuitmachines te gaan produceren. De productielocatie in Rusland is ondertussen in omvang verdubbeld en ook de vorig jaar gebouwde fabriek in Hude-Altmoorhausen (D.) wordt stap voor stap verder uitgebreid. Alles bij elkaar staat er voor 25 miljoen euro aan investeringen op de planning.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.