Mechanisatie

Achtergrond 488 x bekeken

Mechangroep neemt Agrifirm Mechanisatie over

Agrifirm en Mechangroep hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van de mechanisatieactiviteiten van Agrifirm. Per 31 december 2008 neemt Mechangroep Agrifirm Mechanisatie over.

Bekende dochterondernemingen van Mechangroep zijn onder meer De Vor, Mecha Trac, Agritech, Vormec en Mechan Partners.

De Vor (importeur van Fendt, Kubota) was al langer de belangrijkste partner van Agrifirm Mechanisatie als leverancier van trekkers en machines. Het mechanisatiebedrijf blijft opereren vanuit de huidige vestiging in Zwaagdijk (N.-H.).

Gezonde onderneming

Volgens Agrifirm ontwikkelde haar mechanisatietak zich de afgelopen jaren, na het beëindigen van de niet rendabele machinebouw-afdeling, tot een gezonde onderneming. Voor het personeel betekent de overname dat zij per 1 januari 2009 in dienst komen bij de nieuwe aandeelhouder. Mechangroep investeert al langer in regionale dealerbedrijven om haar marktpositie te versterken.

Of registreer je om te kunnen reageren.