Mechanisatie

Achtergrond 289 x bekeken

Laverda bouwt 5000ste combine

Bij Laverda is onlangs de 5.000ste combine sinds het jaar 2000 uit de fabriek gerold. Het betrof de M 304 SP combine die op de foto te zien is.

In 2007 produceerde en verkocht Laverda 810 combines. De verkoop loopt ook dit jaar goed. De directie verwacht 2008 af te sluiten met een verdere afzetgroei van 20 procent, door de goede marktomstandigheden. De verkopen stijgen zowel door de groeiende vraag naar combines met automatische vlakstelling op de Italiaanse thuismarkt, als door de export van combines naar Frankrijk, Roemenië, Bulgarije, Griekenland en Spanje.
De nieuwe M Special Power-serie heeft flink bijgedragen aan deze productiemijlpaal. Eind 2008 verwacht de directie 1.000 combines uit deze nieuwe serie verkocht te hebben. Om deze aantallen te kunnen produceren is al extra personeel aangenomen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.