Mechanisatie

Achtergrond 246 x bekeken 2 reacties

John Deere op plantaardige olie

Op de ZLF-beurs in München presenteert John Deere deze week een trekker die rijdt op plantaardige olie. De John Deere 6930 FlexFuel is nog een conceptstudie.

Het unieke aan het concept is dat John Deere hier werkt met een 1-tanksysteem. Er is dus geen dieseltank meer aanwezig. Bij eerdere modellen was deze noodzakelijk omdat de koude motor hierbij eerst op diesel warmdraaide, en dan pas overschakelde op de plantaardige brandstof. Nu is er een koudstartinstallatie aangebracht om dit te verhelpen.

Motor past zichzelf aan

Door het gebruik van een versterkte brandstofpomp, veranderingen aan de inspuiting en een aangepast motormanagement is de motor voorbereid op het gebruik van de tweede generatie biobrandstoffen. Er kan echter ook nog gewoon diesel getankt worden. Het motormanagement past zich automatisch aan de brandstof aan.

Leegrijden hoeft niet

Bij eventuele serieproductie zal het zelfs mogelijk zijn om met een willekeurig mengsel van diesel en bijvoorbeeld koolzaadolie te rijden. De tank hoeft dus nooit leeggereden te worden voordat er een andere brandstofsoort getankt wordt.
Momenteel voldoet de motor aan Stage 3A, in de loop naar 2011 zal de motor gereed gemaakt worden om te voldoen aan de Tier 4-normen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  6520

  jd moet eerst maar eens proberen om zijn motoren met commonrail op nen 590 diesel zonder problemen te laten lopen

 • no-profile-image

  6330P

  Wij hebben met onze JD geen problemen met nen 590
  En het laten lopen op bio diesel is ook alweer achterhaald prijs aan de pomp is alweer gezakt

Of registreer je om te kunnen reageren.