Mechanisatie

Achtergrond 204 x bekeken

Hydroboost op New Holland T7000 en T6000

New Holland breidt het zogenoemde Engine Power Managementsysteem (EPM) op de T7000 en T6000 Range- en Power-Command-modellen uit met een nieuwe functie.

Nieuw bij EPM is de powerboost die vrijkomt bij het bedienen van hydrauliekfuncties. Voorheen kwam de powerboost alleen vrij bij aftakas- en transportwerk. Afhankelijk van het trekkermodel levert EPM tot 37 pk extra vermogen bij zwaar transport- of aftakaswerk. De nieuwe toepassing zorgt ervoor dat ook bij zware hydraulische belasting het vermogen toeneemt.

Aansturing via torsiesensor

De hydrauliekboost wordt aangestuurd via een sensor die de torsie meet op de aandrijfas van de hydrauliekpomp. Dit is dezelfde doorgaande as die ook de aftakas aandrijft, waardoor met slechts één set sensoren zowel de aftakas- als de hydrauliekbelasting gemeten wordt. Door het gebruik van de sensoren wordt de powerboost niet alleen in- of uitgeschakeld, maar kan deze ook gedeeltelijk ingeschakeld worden. Bij een lichte overbelasting wordt dan slechts een kleine boost gegeven om zo brandstof te besparen.

Of registreer je om te kunnen reageren.