Mechanisatie

Achtergrond 272 x bekeken

Claas breidt hakselaar-serie verder uit

Machinefabrikant Claas breidt haar 900-hakselaarserie verder uit. Er komen twee nieuwe lichtere modellen bij. Het leveringsprogramma bestaat dan uit machines met motorvermogens die variëren van 412 tot 830 pk.

De nieuwe modellen hebben de volgende kenmerken:
Jaguar 940: V-8 Daimler Benz-motor met 453 pk (ECE R 24)
Jaguar 930: R-6 Daimler Benz-motor met 412 pk (ECE R 24)

De machines zijn technisch verder gelijk aan de zwaardere modellen en voorzien van een V-max-messenkooi met 36 messen. De lichtere hakselaars zijn vooral gemaakt voor loonbedrijven die een hoge capaciteit willen halen door de onderdelen in de hakselketen efficiënt op elkaar af te stemmen. Deze bedrijven kiezen niet voor een hakselaar met veel vermogen, omdat het transport en verwerking op de kuil dan een knelpunt worden.

Maisbek van 9 meter

Claas brengt binnenkort tevens een 12-rijige maisbek op de markt. De nieuwe Orbis 900-maisbek heeft een werkbreedte van 9 meter en klapt voor transport in drie delen op, net als de Orbis 750.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.