Mechanisatie

Achtergrond 452 x bekeken

Magnum in stars and stripes

Op de Farm Progress Show in Boone (VS) onthulde Case IH een speciale uitvoering van een Magnum 180. Deze is gespoten in de kleuren van de Amerikaanse vlag.

Case IH komt met de speciale tractor om drie redenen. In de eerste plaats vieren ze dat er al gedurende 165 jaar trekkers en machines worden geproduceerd in Racine, vanaf de eerste J.I. Case dors- en stoommachines. Daarnaast is het 200 jaar geleden dat Cyrus McCormick is geboren. Zijn Virginia Reaper betekende de start van de mechanisatie van de graanoogst. In de derde plaats markeert deze Magnum 180 de uitbreiding naar beneden van de Magnum-serie. Op de stand van Case IH was verder ook de nieuwe Puma met CVT te zien. De Puma 225 is er uitsluitend met CVT, de modellen onder 200 pk zijn er ook met de bestaande powershift bak.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.