Mechanisatie

Achtergrond 181 x bekeken

MF's vlaggeschip krijgt naam

MF heeft de naam bekend gemaakt van zijn nieuwe vlaggenschip: de 8690. Bovendien zijn enkele technische details bekend gemaakt.

Zo dient de nieuwe Sisu 8.4 liter Citius als krachtbron. Deze levert een maximaal vermogen van 370 pk. De 8690 zal voor het eerst aan het grote publiek getoond worden tijdens de INNOV-AGRI, die in Outarville (Fr.) wordt gehouden van 2 t/m 4 september.

De Sisu Citius voldoet aan de hoogste emissie-eisen door gebruik te maken van Selective Catalyc Reduction. Deze techniek, die werkt door het nabehandelen van de uitlaatgassen met AdBlue (ureum), is bekend uit de transportwereld. Daar wordt dit systeem onder andere toegepast door DAF, Mercedes Benz en Volvo. Sisu claimt dat het een erg efficiënte manier is om aan de toekomstige uitlaatgas emissie-eisen te kunnen voldoen. Tijdens de eerste (beperkte) voorstelling van de trekker aan de pers, eerder dit jaar, werd al bekend dat de trekker gebruik maakt van een traploze transmissie. Daarover maakte MF nu geen nadere bijzonderheden bekend

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.