Mechanisatie

Achtergrond 418 x bekeken

Fendt-hakselaar testrijp

Fendt komt onder eigen naam met een hakselaar. De eerste serie bestaat uit zware typen gericht op het hakselen van mais voor biogas. Later volgen wellicht lichtere van circa 550 pk.

Op een persconferentie in Tsjechië liet Agco gisteren meer los over zijn eerder aangekondigde hakselaar. In eerste instantie zal de hakselaar onder de merknaam Fendt verschijnen. Mogelijk wordt hij later ook als MF gelanceerd. Agco verkoopt zijn maaidorsers nu immers ook al in Massey Ferguson-rood en Fendt-groen.

De hakselaar is nu klaar om de eerste tests uit te voeren. In het komende maisseizoen zal de hakselaar daarom voor het eerst worden uitgeprobeerd. “In eerste instantie zal het gaan om een zware hakselaar om mais te hakselen voor de biogasindustrie. Wellicht komen er later lichtere versies van 500 tot 600 pk (368 tot 442 kW)”, aldus Fendt-baas Hermann Merschroth.

Zeker is dat de maisbek wordt ingekocht bij een andere firma. Het chassis gaat Fendt zelf bouwen, evenals de transmissie die waarschijnlijk de Vario cvt zal zijn uit de 900- trekkerserie. Fendt heeft voor de fabricage van de hakselaar op zijn terrein in Marktoberdorf (D.) een flinke hal bijgebouwd.

Meer op Agritechnica?

Op de komende Agritechnica in 2009 zal de hakselaar waarschijnlijk geïntroduceerd worden. Op de designtekening van de hakselaar die Fendt in een klein hoekje van zijn presentatiespullen had verstopt, is goed te zien dat de motorkap geheel in Fendt-stijl is uitgevoerd.
Volgens Merschroth lijkt de tekening echter niet op het echte exemplaar. Toch willen we hem u niet onthouden. Net als foto’s die op internet circuleren van de nieuwe neusjes van de trekkers. Bijvoorbeeld deze Fendt 200-serie met Vario-transmissie, die ook op de Agritechnica zal staan. En wie weet is daar nog meer te zien. Wordt dit bijvoorbeeld de nieuwe 300-serie?

Foto

  • GXDOWNLOADS-BOE005240D01
  • GXDOWNLOADS-BOE005240D02
  • GXDOWNLOADS-BOE005240D03

Of registreer je om te kunnen reageren.