Mechanisatie

Achtergrond 337 x bekeken

Machinefabrikant Claas behaalt recordcijfers

In boekjaar 2008 (tot 30 september) heeft machinefabrikant Claas een recordomzet van €3,24 miljard, dit is bijna 22 procent meer dan in de voorgaande periode.

De hogere omzet resulteerde in een winstgroei van 47 procent naar ruim €169 miljoen dit jaar. De eerder genoemde omzetgroei werd vooral behaald door de extra vraag naar oogstmachines. Claas heeft nog geen last van de kredietcrisis. Ook in november is de omzet nog boven peil. Wel “verschijnen er enkele wolken aan de horizon”, zoals Claas-verkoopleider Lothar Kriszun het zegt. De verkopen in Noord-Amerika zullen in de toekomst niet verder toenemen; ook in Zuid-Amerika zal de omzetontwikkeling geremd worden.

Export weegt zwaar

De export is heel belangrijk voor het bedrijf: ruim 78 procent van de omzet wordt geëxporteerd. Oost-Europa was afgelopen jaar een belangrijke groeimarkt met een toename van 60 procent. Claas heeft op dit moment wereldwijd een marktaandeel van 20 procent op de belangrijke maaidorsermarkt. In Europa heeft Claas ongeveer 40 procent van deze markt in handen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.