Mechanisatie

Achtergrond 208 x bekeken 2 reacties

Intelligente trekker op komst

Same Deutz-Fahr werkt met enkele onderzoeksinstellingen en softwarebedrijven aan een zelfdenkende trekker.

De ontwikkeling richt zich in eerste instantie op de wijnbouwsector, maar is ook toepasbaar in de boom- en fruitteelt. De trekker bepaalt de plaatselijke toestand van de bodem en het gewas. De dosering van kunstmest en bestrijdingsmiddelen wordt aan de hand van deze gegevens continu aangepast aan de behoefte van het gewas.

Volgend jaar te koop

De trekker verzamelt autonoom alle informatie via een terminal. Deze terminal is aangesloten op verschillende systemen zoals databases met bodemgegevens, gps-plaatsbepaling, bodemkaarten en camera’s die de gewasdichtheid meten. Afgelopen seizoen heeft de trekker een testprogramma doorlopen in Italië. In de loop van volgend jaar komen de trekkers op de markt.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    harry donker

    laat ze bij same nu eerst eens zorgen dat deze niet stuk gaat en niet lekt voordat ze zich weer bezig houdt met roze wolk dingen

  • no-profile-image

    E. Berger

    IK snap toch echt niet waar de heer Donker het over heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.