Mechanisatie

Achtergrond 1027 x bekeken 1 reactie

Veenhuis Shuttle overlaadwagen

Om de logistieke efficiency van het oogsten en transporteren van gewassen te optimaliseren, heeft Veenhuis de Shuttle overlaadwagen ontwikkeld.

Hiermee kan aan de rand van de akker de lading in vrachtwagens worden overgeladen zodat aanzienlijk grotere hoeveelheden silage in kortere tijd getransporteerd kunnen worden. Door het inzetten van vrachtwagens wordt het transport van gras- en maïssilage over langere afstand efficiënter en goedkoper.

Korte overlaadtijd en minder straatvervuiling

De Shuttle heeft een bakinhoud van 30,5 m³ DIN zodat een standaard 60 m³ DIN vrachtwagen met 2 Shuttle-ladingen is gevuld. De 3-traps hydraulisch aangedreven dubbele bodemketting waarborgt een korte overlaadtijd van ca. 2 minuten. Dit betekent een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing maar ook minder straatvervuiling en verkeershinder door oogsttransport.

Overlaadhoogte van 4.70 m

Bij het overladen wordt door middel van een schaarconstructie de laadbak hydraulisch opgeheven tot een hoogte van ca. 4.70 m. Tijdens het openklappen van de achterklep schuiven de zijwanden en achterwand omhoog en klapt een deel van de achterklep over de rand van de vrachtwagen. Zo wordt het morsen van de lading voorkomen en blijft de overlaadplek schoon. De overlaadwagen is uitermate geschikt voor oogstactiviteiten onder zware en natte omstandigheden.

Brutoprijs: € 75.000,- excl. BTW (afhankelijk van de uitvoering en gekozen opties)
Meer informatie: www.veenhuis.com

Veenhuis Machines B.V.
Almelosestraat 54
Postbus 35
8100 AA Raalte (NL)
telefoon +31 572 35 21 45
fax +31 572 35 83 84
e-mail info@veenhuis.com

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    thibaut rens

    Het lijkt me een goed concept van veenhuis maar ik denk dat het zeker nog voor verbetering vatbaar is het lijkt me handiger indien de bak bij het lossen 90° naar links of recht zou draaien want dan kan me al rijdend lossen en metgevolg beter verdelen over de vrachtwagen en heb je er ook beter zicht op (op je werk) het voordeel van het zijdelingslossen is dat je kan rijden terwijl je lost gevolg je bespaart terug wat tijd.
    vriendelijke groeten

Of registreer je om te kunnen reageren.