Mechanisatie

Achtergrond 294 x bekeken

Nieuwe axiaaldorser van Deutz-Fahr

Deutz-Fahr presenteert deze week op de EIMA een nieuwe serie maaidorsers. Met de nieuwe 7535 RTS en 7545 RTS betreedt Deutz-Fahr de markt van rotormaaidorsers.

Het dorssysteem bestaat uit een hydraulisch aangedreven rotor met een lengte van 3150 mm en een diameter van 750 mm met een afscheidingsoppervlak van 2,64 m². De 7535 RTS wordt aangedreven door een zescilinder Deutz motor met 366 pk, de zwaardere 7545 RTS door een Deutz V6 met 450 pk. Standaard zijn de machines uitgerust met vierwielaandrijving en een 9000 liter graantank. In de nieuwe cabine is een boordcomputer met touch screen functies en opbrengstmeting te vinden.

Samenwerking met Vassalli Fabil

Voor de ontwikkeling van de axiaalmaaidorsers tekende moederbedrijf Same Deutz Fahr een overeenkomst met het Argentijnse Vassalli Fabil. Hierbij koopt Deutz Fahr de dorstechniek van de Vassalli AX 7500, die nu door beide bedrijven gebruikt mag worden. Ook in de toekomst zullen de bedrijven samen optrekken om de machines verder te ontwikkelen. Same Deutz Fahr zal wel de productie op korte termijn overplaatsen van Argentinië naar haar eigen fabriek in Kroatië, om hiermee logistieke- en productiekosten te optimaliseren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.