Mechanisatie

Achtergrond 697 x bekeken

Mestrobot van GEA Farm Technologies

GEA Farm Technologies, het voormalige WestfaliaSurge, komt met een mestrobot. De robot is niet helemaal nieuw maar overgenomen van de Duitse stalinrichter Betebe uit Vreden.

Obstakels ontwijken

De mestrobot heeft geen sensoren in de roostervloer nodig om zijn weg te vinden. Via mechanische sensoren in de schuif van 1,3 meter, 1,7 meter of 2 meter breed voelt hij wanneer een obstakel wordt geraakt. Vervolgens keert de robot naar links om er omheen te schuiven. Zo vervolgt hij zijn weg over de roosterpaden.

Luxere versie

De mestrobot weegt 426 kilo en rijdt zo’n 4 meter per minuut. Later zal er nog een luxere versie volgen met meer sensoren en meerdere instelbare routes. De mestrobot komt onder de naam Houle op de Europese markt en wordt volgende week op de landbouwbeurs Eurotier geïntroduceerd. Houle is een Amerikaanse fabrikant van mestapparatuur die onlangs werd overgenomen door GEA.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.