Mechanisatie

Achtergrond 571 x bekeken

Rapide met bandendruk-wisselsysteem

Machinefabrikant Schuitemaker komt met een bandendruk-wisselsysteem op de grote dubbeldoelwagens. De eerste Rapide 3000 met dit systeem is onlangs verkocht.

In 2004 introduceerde Schuitemaker de Rapide 3000-serie: dubbeldoel-opraapsnijwagens met drie gestuurde assen en bijna 60 kubieke meter inhoud. Nu, 4 jaar verder, introduceert Schuitemaker de eerste Rapide 3000 met bandendruk-wisselsysteem.

Minder bodemdruk

Door de grote inhouden en gewichten van de wagens is de belasting op de bodemstructuur aanzienlijk. Met het bandendruk-wisselsysteem is dit te beperken. Bij een combinatie van land- en wegtransport wordt de bandenslijtage op de weg teruggebracht door gebruik van het systeem.

Mesttanks

Het systeem, dat bekend is van de mesttanks, varieert de bandendruk tussen de 0,8 tot 4 bar, afhankelijk van de ondergrond en de keuze van de chauffeur. Schuitemaker gaat het druk-wisselsysteem als optie leveren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.