Mechanisatie

Achtergrond 1805 x bekeken 6 reacties

Top Gear test trekkers: Fendt, Case-IH en John Deere

Wie echt wil genieten van hoogstaande televisie waarin landbouwtrekkers voorkomen, moet kijken naar Top Gear op Veronica. Uitzending gemist? Geen nood.

De filmpjes staan ook op YouTube. De hele aflevering is daar opgedeeld in 4 verschillende delen. Ze zijn hier, hier, hier en hier te vinden (klik erop).

Ik heb de filmpjes gezien. Werkelijk fantastisch hoe de messcherpe, kritische en humoristische presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May de landbouwtrekkers aan de tand voelen. En niet de minste. Ze beproeven een Case-IH Quadtrac (op rupsen), een Fendt Vario 930 en een JCB 8250. De insteek is goed, en origineel: eens kijken hoeveel diesel er nodig is om uiteindelijk je eigen diesel (koolzaad) te gaan verbouwen.

Werkelijk ludiek zijn de scenes waar ze even een bruggetje oversteken, een broodje gaan halen met de Case-IH Quadtrac of op eigentijdse wijze de immense trekkracht beproeven van deze trekkers. Helemaal lachen is wanneer de ‘Stig’ een snelheidsrecord probeert neer te zetten op hun racebaan.

Natuurlijk weten wij wel beter, maar dit is een mooi stukje televisie. Jammer echter, dat je tegelijk beseft hoe weinig burgers weten van onze tak van sport. Laat staan trekkers.

Nog een conclusie? BBC’s Top Gear bewijst dat de universele bediening in tractoren ontbreekt.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Programma vrijdag gezien. Je kon duidelijk zien oe moeilijk fendt de bediening heeft gemaakt.

 • no-profile-image

  Jan

  Geweldig programma. Ik kijk het bijna elke week. Is wel wat anders dan onze nedelandse autoprogramma presentatoren. Ik ben ook zeer benieuwd of het gezaaide koolzaad genoeg olie oplevert voor de gedane arbeid.

 • no-profile-image

  daan

  net gemist zonde engels is niet wat ik kan

 • no-profile-image

  ikke

  hoelaat en op welke zender van een belg

 • no-profile-image

  Kees

  had nett ff de filmpies op internet beken maar ik ga het vanaamt echt wel kijken op TV !! haha mooi man dit soort TV programmas mot je meer hebben!!!!

 • no-profile-image

  steven b

  super mooi ik heb ze al gezien en het was echt super. Nu nog maar zien dat ik m'n moeder en vader kan overhalen om het te zien, want ik zie het graag nog een keer.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.