Mechanisatie

Achtergrond 387 x bekeken

Vragen aan Fendt (1)

Zoals al eerder te lezen was, moet daar onder meer de nieuwe Fendt 936 Vario bijzitten.

Maar volgens de persberichten van DLG moet er ook een boerenserie Fendt trekkers te zien zijn met een eenvoudige continu variabele transmissie (CVT): de Fendt Farmer 312 met 92 kW (125 pk) onder de kap. Ik ben benieuwd. Als het een boerentrekker met CVT is, dan moet deze in ieder geval goedkoper zijn dan de bestaande 400-Vario serie. Maar hoeveel goedkoper? En wat kan deze minder? Hoe verhoudt de prijs zich tot collega-concurrenten met een viertrapspowershift-transmissie? Is de topsnelheid 50 kilometer per uur? Binnen welke termijn zal deze eenvoudige CVT doorgevoerd worden in de kleinere Fendt-trekkers? En, wanneer zullen andere Agco merken zoals Massey Ferguson en Valtra deze techniek toe kunnen passen bij hun kleinere trekkerseries? Hetzelfde is al gebeurd bij de grotere CVT-typen van Fendt die nu ook te koop zijn bij MF.

Allemaal vragen. Hopelijk komt er antwoord. Wie heeft er nog meer vragen?

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.