Agrarisch Ondernemer

Claessens is Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2013

Winnaar Agrarisch Ondernemer 2013

John en Marian Claessens-Jenniskens, pluimveehouders in het Limburgse Ysselsteyn, zijn donderdag 30 mei uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2013. Uit handen van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, ontvingen zij in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van 12.500 euro.

“We hebben een pittige discussie gevoerd tijdens het juryberaad. De verschillen tussen de genomineerden waren miniem. Het zijn allemaal topondernemers”, zegt juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur Wageningen Universiteit en Researchcentrum. “Toch is het ons gelukt om unaniem een winnaar uit te roepen. Agrarisch Ondernemer 2013 John en Marian Claessens zijn ware ambassadeurs van de pluimveehouderij.”

Juryrapport
John en Marian Claessens uit Ysselsteyn zijn ware ambassadeurs van de pluimveehouderij. Echte topondernemers; enorm gedreven. ‘Ongewoon gewoon’, zoals ze zelf zeggen. Ze staan midden in de samenleving, promoten hun product en dragen bij aan maatschappelijk projecten.

Claessens-Jenniskens Pluimveebedrijven BV is in korte tijd sterk gegroeid en telt inmiddels vijf locaties. De Limburgers hebben hun onderneming volledig onder controle. Financieel gezond, al zit de lage eierprijs nu even niet mee. Het hoort bij de risico’s van het ondernemerschap. Zij laten zich niet uit het veld slaan door tegenslagen. Ze zoeken direct naar oplossingen en zijn in hun bedrijfsvoering niet gebonden aan voer- of afzetcontracten.


John en Marian Claessens beheersen het productieproces van a tot z. De ondernemers onderscheiden zich in de bedrijfstak door hun gesloten bedrijfsvoering. Eendagskuikens worden op het eigen bedrijf opgefokt en klaar gemaakt voor de legperiode. Hygiëne speelt een belangrijk rol in de bedrijfsvoering en de hele productie is antibioticum-vrij. Een prestatie van formaat.

Bekijk hier een video van de bekendmaking van de Agrarisch Ondernemer 2013

John en Marian Claessens-Jenniskens, pluimveehouders in Ysselsteyn, zijn tevens de winnaars van de Publieksprijs. Jos Looije, honingtomatenteler en winnaar van de Publieksprijs in 2012, overhandigde een cheque van 2.500 euro aan de winnaars. De winnaars van de Publieksprijs zijn met een meerderheid van 34% gekozen.

De andere genomineerden voor de prijzen waren:
- Hay Soberjé en Joke Verheijen, Het Aardbeienland, in Horst
- Djûke van der Maat, Fruitteelt en –handelsbedrijf Nieuw Slagmaat v.o.f./Slagmaat, in Bunnik
- Tiny Schepers, varkenshouder Van de Heyde Hoeve, in Nuenen
- Will Teeuwen, aspergeteler Teboza, in Helden

 


Vijf genomineerden bekend

Vijf genomineerden
De onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Aalt Dijkhuizen (voorzitter Raad van Bestuur Wageningen UR) heeft de volgende vijf ondernemers genomineerd:

  • Hay Soberjé en Joke Verheijen, Het Aardbeienland, in Horst
  • Djûke van der Maat, Fruitteelt en –handelsbedrijf Nieuw Slagmaat v.o.f./Slagmaat, in Bunnik
  • John en Marian Claessens, Claessens-Jenniskens Pluimveebedrijven BV, in Ysselsteyn 
  • Tiny Schepers, varkenshouder HeydeHoeve, in Nuenen 
  • Will Teeuwen, aspergeteler Teboza, in Helden

De winnaar wordt donderdag 30 mei in Hotel Theater Figi te Zeist bekendgemaakt door staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken. Dezelfde dag wordt de publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren.


  

Tien kandidaten bekend

Tien kandidatenDe tien boeren en tuinders die strijden om de titel Agrarisch Ondernemer van 2013 zijn bekend. Ze komen uit een voorselectie. In een bedrijfsreportage en een video stellen ze zich hier aan u voor.
Een jury onder leiding van voorzitter Aalt Dijkhuizen van de Raad van Bestuur van Wageningen UR bekijkt hen nader, en nomineert vijf kanshebbers voor de titel. Op 30 mei reikt staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken de titel Agrarisch Ondernemer van 2013 uit.
Naar de kandidaten »


 

Winnaar Agrarisch Ondernemer 2012
Jos Borst, bloembollenteler in Obdam, is Agrarisch Ondernemer 2012.

 

 


Verkiezing Agrarisch Ondernemer 2013

 Reed Business Media, uitgever van de merken Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij, organiseert al 17 jaar lang de meest prestigieuze prijs in de agrarische sector; ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar’. In 2013 wordt de prijs voor de 18e keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef en visie. De titel staat voor vooruitstrevend en innovatief ondernemerschap.

 
De jury heeft uit 10 kandidaten vijf ondernemers genomineerd die in aanmerking komen voor de prijs. De winnaar wordt donderdag 30 mei in Hotel Theater Figi te Zeist bekendgemaakt door staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken. Dezelfde dag wordt de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren.

De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het jaar wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, Flynth, ForFarmers Hendrix en Vion. Stuk voor stuk toonaangevende bedrijven die ondernemerschap hoog in het vaandel hebben staan.