VVD-leider Mark Rutte, GroenLinks-leider Jesse Klaver, D66-leider Alexander Pechtold en CDA-leider Sybrand Buma tijdens een onderonsje in de tuin van het Catshuis. VVD, CDA, D66 en GroenLinks zetten de gesprekken over een formatie voort met informateur Herman Tjeenk Willink. Foto: ANP AlgemeenNieuws

Van Dam verwacht kabinet voor september

Het nieuwe kabinet is er waarschijnlijk voor september.

Die verwachting sprak staatssecretaris Martijn van Dam maandag impliciet uit tijdens de vergadering van landbouwministers. “Persoonlijk ga ik ervan uit dat dit mijn laatste landbouwraad is, omdat we hopen deze zomer een nieuwe regering te hebben”, aldus Van Dam.

Vakantie

De eerstvolgende landbouwraad in juli zal de staatssecretaris aan zich voorbij laten gaan wegens vakantie. De daaropvolgende raad is op 3 tot 5 september. Van Dam gaat ervan uit dat Nederland dan een andere bewindspersoon voor landbouw zal hebben.

Nieuwe Franse landbouwminister

Van Dam feliciteerde tijdens de landbouwraad de nieuwe Franse landbouwminister Jacques Mézard, die Stéphane LeFoll is opgevolgd. Hij sprak uit te rekenen op een vruchtbare samenwerking tussen Nederland en Frankrijk.

Beheer
WP Admin