Foto: René den Engelsman AlgemeenNieuws

Meer geld voor Noord-Hollandse weidevogels

Provincie Noord-Holland stelt dit jaar € 300.000 beschikbaar om te investeren in het leefgebied van weidevogels.

Zo werkt de provincie samen met agrarische collectieven aan hogere waterpeilen, kruidenrijk gras en worden bomen en struiken verwijderd. Door deze maatregelen is er meer voedsel voor weidevogels en neemt op die plekken het verlies van eieren en kuikens door vossen en roofvogels af.

Verantwoordelijke gedeputeerde Adnan Tekin: “De weidevogel is erg belangrijk voor onze provincie. We zijn de provincie met de meeste weidevogels en dat willen we graag zo houden. Om de grutto, kievit en tureluur een eerlijke kans te geven zijn concrete maatregelen noodzakelijk. Met deze investering pakken we dat op. Ik juich het toe dat het Rijk zich bij deze focus op de weidevogel aansluit. Door zo samen te werken bieden we de weidevogel weer een veilige omgeving.”

‘We zijn de provincie met de meeste weidevogels en dat willen we graag zo houden’

Noord-Holland heeft één van de grootste weidevogelpopulaties van Nederland. Toch zijn de weidevogelpopulaties afgelopen decennia fors gedaald door onder meer de intensivering van de landbouw en oprukkende bebouwing, aldus de provincie. Met gerichte subsidies wil de provincie het leefgebied van weidevogels beter inrichten.

Beheer
WP Admin