Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

VVD heeft zorg over terugtrekkend waterschap

De VVD in de Tweede kamer is niet gelukkig met de beleidswijzigingen in het onderhoud van sloten in het waterschap Vechtstromen.

VVD-Kamerleden Barbara Visser en Helma Lodders stellen daarover vragen aan minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu).

Het waterschap Vechtstromen (een fusie van de Overijsselse waterschappen Velt en Vecht en Regge en Dinkel) wil het onderhouds- en schouwbeleid voor het gehele werkgebied gelijk trekken. Dat betekent dat grondeigenaren zelf verantwoordelijk worden voor het schoonhouden van kleine watergangen.

Verantwoordelijkheid naar grondeigenaar

Het waterschap blijft verantwoordelijk voor het onderhoud van de hoofdwatergangen. Voor de kleinere sloten komt die verantwoordelijkheid te liggen bij de aangrenzende grondeigenaren.

Zorgen over waterschap bij Twentse boeren en bij LTO Noord

Overijsselse boeren hebben hun zorgen daarover geuit in de Twentse krant Tubantia. Ook LTO Noord heeft zorgen. De belangenorganisatie zal dat tot uiting brengen in een formele procedure bij het waterschap.

Lodders en Visser willen van de minister weten of er andere waterschappen zijn waar dezelfde problematiek speelt. Zij brengen de situatie in het zuiden van het land in herinnering, waar wateroverlast ontstond als gevolg van tekort schietend onderhoud, aldus betrokken boeren.

Beheer
WP Admin