Jesse Klaver bij de presentatie van het verkiezingsprogramma van GroenLinks - Foto: ANP AlgemeenNieuws

GroenLinks wil uitloop voor koe, kip en varken wettelijk verplichten

GroenLinks wil dat boeren het recht krijgen om zich te organiseren in collectieven om daarmee een grotere marktmacht te ontwikkelen.

Daarnaast wil de partij weidegang voor koeien en voldoende buitenruimte voor varkens en pluimvee wettelijk vastleggen. Dat staat in het concept-verkiezingsprogramma van GroenLinks. De partij, die onder leiding Jesse Klaver de verkiezingen in gaat, wil het btw-tarief op vlees verhogen en stunten met vlees verbieden. Nieuwbouw van megastallen wordt verboden en bestaande megastallen moeten verdwijnen, vindt de partij. GroenLinks wil bont verbieden en diertransporten aan banden leggen.

Gesloten kringlopen

Grondgebonden landbouw en gesloten kringlopen zijn voor de partij de standaard. Bouwen in het open gebied wil de partij duurder maken door een ‘open ruimte heffing’ in te voeren.

GroenLinks wil het gebruik van neonicotinoïden en glyfosaat verbieden om bijen en hommels te beschermen. Het gebruik van andere gewasbeschermingsmiddelen moet tot een minimum worden teruggebracht. Groenlinks heeft tussen de 11 en 13 zetels in de peilingen.

Beheer
WP Admin