Een welzijnsvriendelijke stal in Neuenkirchen-Bramsche. Het Duitse parlement is bezorgd over het dierenwelzijn in de intensieve veehouderij. - Foto: Henk Riswick AlgemeenNieuws

Duits parlement bezorgd over dierenwelzijn intensieve veehouderij

De meningen in de Duitse regeringscoalitie over de handhaving van het dierenwelzijn in de intensieve veehouderij lopen uiteen.

Dat bleek uit een debat dat afgelopen week in de Bondsdag werd gehouden naar aanleiding van een uitzending van de ARD waarin misstanden op bedrijven van een aantal toplieden van diverse landbouworganisaties werden getoond. De beelden waren gemaakt door illegaal binnengedrongen activisten.

Signaal of oneigenlijke beelden

Regeringspartij CDU/CSU, de partij van landbouwminister Christian Schmidt, bekritiseerde de berichtgeving en vond dat de beelden niet de reguliere situatie weergaven. Regeringspartij SPD meent dat er een signaal is gegeven dat er met de controle van de welzijnseisen iets mis is en dat de wetgeving aanpassing behoeft. Bewindsman Schmidt werd opgeroepen zich actiever voor de verbetering van het dierenwelzijn in te zetten.

Het debat werd gehouden op aanvraag van de Groenen. Ook zij menen dat de wetgeving ontoereikend is, evenals de socialistische fractie Die Linken.

Beheer
WP Admin