Politiek moet nadenken over GMO-technologie. Er is volgens de Commissie Genetische Modificatie te veel gaande om dat niet te doen. - Foto: Henk Riswick AlgemeenNieuws

Commissie: politiek, denk na over GMO-technologie

De Nederlandse politiek kan de ontwikkelingen op gebied van genetische modificatie niet terzijde vegen. Er is te veel gaande om er niet over na te denken. Dat zegt de Commissie Genetische Modificatie (Cogem) met zoveel woorden.

Toepassing van genetische modificatie is onderworpen aan regels uit de vorige eeuw. Inmiddels zijn er nieuwe technieken beschikbaar, die zich nauwelijks nog laten beoordelen op basis van de bestaande regels. Voorzitter Sybe Schaap en secretaris Frank van der Wilk van de Cogem roepen de politiek op erover na te denken. “We zien dat de wetgeving steeds verder uit de pas loopt”, aldus Van der Wilk.

Politieke gevoeligheid

Tegelijk constateren Schaap en Van der Wilk dat er een discrepantie zit tussen de politieke gevoeligheid voor het gebruik van moderne biotechnologie in de gewasveredeling, of voor gebruikmaking van dezelfde techniek bij de ontwikkeling van geneesmiddelen.

Het kabinet werkt aan een visie op biotechnologie.

Beheer
WP Admin