Van Dam: nog geen besluit over uitrijdtermijn mest - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Van Dam: nog geen besluit over uitrijdtermijn mest

Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam kan nog geen besluit nemen over het al dan niet toekennen van uitstel voor het uitrijdverbod voor dierlijke mest. Hij moet eerst het advies van de Technische Commissie Bodem (TCB) afwachten.

Cumela diende vorige week een verzoek voor uitstel in vanwege de weersomstandigheden in het voorjaar en nu, waardoor er minder mest uitgereden kon worden. Cumela wilde uiterlijk 24 augustus duidelijkheid om tijdig te kunnen anticiperen op een mogelijke verlenging.

Van Dam wil deze week besluit nemen

Van Dam verwacht het advies van de TCB op korte termijn te ontvangen, waarna hij een besluit kan nemen over een vrijstelling. “Daarover zal ik, gezien het belang van duidelijkheid voor betrokkenen, zo snel mogelijk communiceren. Ik streef ernaar deze week een besluit te nemen en dit kenbaar te maken”, aldus Van Dam. Cumela hoopt dat het advies van de TCB zo snel mogelijk komt. “We hebben de uitstel liever vandaag dan morgen. Als het na morgen wordt, dan gaan de zinnen uit de brief tellen dat het niet zoveel zin meer heeft om uitstel te geven”, zegt Hans Verkerk van Cumela. Loonwerkers zullen dan – om het werk voor 1 september af te krijgen- ook bemesten op percelen waar de omstandheden niet optimaal zijn.

In eerdere jaren ondanks negatief advies TCB toch uitstel

Afgelopen jaren gaf TCB een negatief advies over het verlenen van uitstel voor het uitrijdverbod voor dierlijke mest. Desondanks werd er wel uitstel verleend.

Beheer
WP Admin