Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

‘Oog voor schrijnende gevallen noodweer’

Alle partijen in de werkgroep water- en supercelschade Zuidoost-Nederland hebben oog voor bedrijven die in een zeer lastige situatie zijn gekomen door het extreme weer in Oost-Brabant en Noord-Limburg.

Dat zegt staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken). “Ze zullen hierbij passend handelen”, aldus Van Dam in reactie op Kamervragen van SP-Kamerlid Henk van Gerven. Hij wilde weten of Van Dam iets voor de schrijnende gevallen kan en wil betekenen.

In de werkgroep zitten vertegenwoordigers van diverse ministeries en betrokken provincies, gemeenten, waterschappen, banken en verzekeraars. “We proberen de getroffen ondernemers zoveel mogelijk te helpen”, laat een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken weten.

Manieren om boeren te helpen

Eerder gaf het ministerie al aan om te kijken naar een borgstellingsfaciliteit voor werkkapitaal naast de bestaande garantstellingsregelingen. De werkgroep kijkt op welke manieren de getroffen bedrijven kunnen worden geholpen. Aandachtspunten voor de werkgroep zijn financiering, Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, werktijdverkorting, bemesting, bijstand, asbest, regionaal waterbeheer, verzekeringen, gewasbescherming en psychosociale aspecten.

Beheer
WP Admin