Foto: ANP AlgemeenNieuws

Supers pleiten voor voedselles op basischool

De Nederlandse supermarkt- en foodservicebranche, verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), pleit voor verplichte voedseleducatie op alle basisscholen.

Onder het motto ‘Gezonde voeding begint bij gezond verstand’ deed het CBL de oproep aan alle aanwezigen op de jaarlijkse haringparty om de petitie te ondertekenen om het pleidooi van de levensmiddelenhandel kracht bij te zetten.

Gebrek aan voedselkennis

Volgens CBL-voorzitter Bert Roetert ontbreekt het veel kinderen aan voldoende kennis over de herkomst van ons voedsel, hoe je het moet bereiden en of het gezond is: “Daarom zet het CBL zich in om bij de politiek te pleiten voor verplichte voedseleducatie op alle basisscholen. In aanloop naar de verkiezingen zou dit een onderdeel moeten zijn van de verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen.” Volgens Roetert heeft de supermarkt en foodservicebranche een unieke positie om Nederland gezonder te maken, ook al wil het CBL niet betuttelen. “Om een goede keuze te kunnen maken is goede kennis de basis”, aldus Roetert.

Pierre Wind zet handtekening

Kok des Vaderlands Pierre Wind zette de eerste handtekening. Wind sprong een gat in de lucht toen hij hoorde van het pleidooi van het CBL. “Gelukkiger kun je me niet maken. Als de hele supermarktbranche zo’n belangrijk statement maakt, dan kan de politiek daar niet meer omheen!”, aldus Wind.

Beheer
WP Admin