Foto: Penn Communicatie AlgemeenNieuws

Schippers: zorg over stagnatie in beperking antibioticagebruik

De stagnatie in de terugdringing van het antibioticagebruik in de Nederlandse veehouderij baart minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zorgen. Met een nieuw plan van aanpak moeten extra stappen gezet worden in die sectoren en bedrijven, waar sprake is van stagnatie of zelfs weer een lichte stijging van het gebruik.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zegt zorg te hebben over de stagnatie in de terugdringing van het antibioticagebruik in de Nederlandse veehouderij. “Dat baart zorgen”, zegt zij. “Tegelijk wil ik niet miskennen dat de Nederlandse veehouderij heel veel gedaan heeft om het gebruik te verminderen. De boeren laten zien dat ze het probleem van toenemende resistentie heel serieus nemen.” Toch zullen er aanvullende maatregelen getroffen moeten worden, zegt Schippers.

Nieuw plan van aanpak

De minister zegt dat met een nieuw plan van aanpak extra stappen gezet moeten worden in die sectoren en bedrijven, waar sprake is van stagnatie of zelfs weer een lichte stijging van het gebruik. “We zien de resistentie nog steeds een opmars maken in Europa. Mijn grootste zorg als minister van Volksgezondheid is dat we de antibiotica niet meer beschikbaar hebben in de gezondheidszorg, vanwege de resistentie.”

Beheer
WP Admin