Foto: ANP AlgemeenNieuws

Ploumen in gesprek met bedrijven over Brexit

Minister Lilianne Ploumen wil op korte termijn overleg met het Nederlandse bedrijfsleven over de gevolgen van de Brexit. Ploumen had hierover vrijdagochtend al contact met de voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, Hans de Boer.

De bewindsvrouw van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft op haar ministerie ‘verontruste bedrijven aan de telefoon gehad’ over de gevolgen van een mogelijk Brits vertrek uit de Europese Unie. De bijeenkomst moet ergens in de komende weken op haar ministerie plaatsvinden, zei ze vrijdag.

‘Onnodige zorgen wegnemen’

Ze wil de ondernemers dan bijpraten, maar ook ‘onnodige zorgen’ wegnemen. Dan hoopt ze van de ondernemers ook te horen wat zij hebben ervaren in hun contacten met Britse ondernemers. Verder komen ook de kansen aan de orde die een Brexit biedt aan Nederlandse bedrijven.

Brexit heeft impact op open Nederlandse economie

Het vertrek heeft volgens haar zeker gevolgen voor een open economie als de Nederlandse. “We willen wel zorgen dat Nederlandse bedrijven zo min mogelijk nadeel hiervan ondervinden.” Maar we doen dit voor het eerst en het is onduidelijk hoe het proces gaat verlopen, voegde ze eraan toe.

Beheer
WP Admin