Belangstellenden voor een varkenshaasaanbieding in de supermarkt, in dit geval bij een van de concurrenten van Albert Heijn. Foto: Bart Nijs AlgemeenNieuws

Albert Heijn stopt met varkenshaas-kiloknallers

Varkenshaas-aanbiedingen zijn exit bij Albert Heijn; Wakker Dier had de supermarkt op een onwaarheid in de junifolder betrapt.

Supermarktketen Albert Heijn (AH) stopt met aanbiedingen van varkenshaas. Dat maakt Wakker Dier bekend in een persbericht. Wakker Dier betrapte Albert Heijn op een onwaarheid in de folder van juni. Daarin beweert AH dat al het varkensvlees één ster Beter Leven-keurmerk draagt, terwijl elders in de folder de supermarkt varkenshaas aanbiedt zonder dit keurmerk. AH beloofde daarop te stoppen met het stunten met varkenshaas zonder ster.

Wakker Dier betrapte Albert Heijn op een leugen in de folder van juni. Daarin beweert AH dat al het varkensvlees één ster Beter Leven-keurmerk draagt, terwijl elders in de folder de supermarkt varkenshaas aanbiedt zonder dit keurmerk.

AH: 20% varkenshaas heeft toch geen Beter Leven-ster

Volgens AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh heeft 20% van de varkenshaas geen ster. Dat komt overeen met 4,5% van het totale vers-varkensvleesaanbod.

De supermarkt verwacht dat aan het eind van het jaar haar hele assortiment vers varkensvlees en vleeswaren minimaal één ster Beter Leven keurmerk heeft.

Beheer
WP Admin