Topman Yoram Knoop slaat op de gong bij de beursgang van ForFarmers.</p> <p><em>Foto: Euronext</em> AlgemeenNieuws

ForFarmers omhoog bij debuut op beurs

Het aandeel ForFarmers is op zijn eerste beursdag 7,6% in waarde gestegen tot €7. Bijna 520.000 aandelen wisselden van eigenaar.

Op het oude handelsplatform waarop ForFarmers-stukken werden verhandeld, werden dagelijks gemiddeld 40.000 transacties geregistreerd.

Topman Yoram Knoop mocht de beursdag inluiden met een klap op de gong. Knoop noemde ForFarmers een ‘defensief’ aandeel; dus interessant voor beleggers met de blik op de lange termijn. Het betreft een technische beursgang waarbij het veevoerbedrijf dus geen geld ophaalt. Omdat ForFarmers eerder coöperatie was, zijn de meeste stukken van ForFarmers in handen van boeren.

Eerder gaven diverse beursanalisten al positieve verwachtingen af. Maarten Bakker van ABN Amro denkt dat het aandeel de komende 12 maanden kan stijgen naar een koers van €8,25. Patrick Roquas van Rabobank rekent op €7,30. Gerard Rijk van SNS Securities volgt het aandeel het langst en is met een koersdoel van €7 het meest conservatief.

Enige agrarische aandeel op Nederlandse beurs

ForFarmers is sinds het vertrek van premixen- en visvoerconcern Nutreco het enige echte agrarische aandeel dat op Beursplein 5 wordt verhandeld. Analisten benadrukken dat de waardering van ForFarmers lastig is omdat wereldwijd geen vergelijkbare bedrijven beursgenoteerd zijn.

Ze kijken daarom naar enigszins vergelijkbare bedrijven, zoals grote graanhandelaren, of refereren aan andere bedrijven die boeren van productiemiddelen voorzien, zoals Agrium, dat kunstmest verkoopt in Noord-Amerika.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra
Beheer
WP Admin