<em>Foto: ANP</em> AlgemeenNieuws

Van Dam: jachtverbod op vos als Kamer het wil

Als de Tweede Kamer het wil, wordt de vos van de vrijstellingslijst met bejaagbare soorten gehaald. Dat blijkt tijdens een debat op woensdag 23 maart in de Tweede Kamer.

PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg pleit voor een verbod op de jacht op vossen. “Er zijn geen schades uitgekeerd voor schade die door vossen is ontstaan. Ook is er geen aantoonbaar schadelijk effect van de vos op de weidevogelstand”, betoogt Wassenberg. Martijn van Dam, staatssecretaris van economische zaken, zegt dat de vos op de vrijstellingslijst staat door een aangenomen motie van de Tweede Kamer. “Als u een meerderheid krijgt om de vos van de lijst af te krijgen, ben ik als was in uw handen”, zegt Van Dam.

Verbod op wilde-eendenjacht

Wassenberg pleit tevens voor een verbod op de jacht op wilde eenden, in ieder geval tot duidelijk is hoe het komt dat het aantal wilde eenden in Nederland daalt. De staatssecretaris verwacht de resultaten van het onderzoek deze zomer. De eendenstand is niet zodanig dat Van Dam bezorgd is over het voortbestaan van deze soort.

Beheer
WP Admin