De volgens Bont voor Dieren grootste nertsenbontproducenten ter wereld liggen onder vuur. - Foto: Mark Pasveer AlgemeenNieuws

Nederlandse nertsenfokkerij in Polen onder vuur

De Nederlandse nertsenfokkers Pierre en Rien Leeyen, met onder meer nertsenbedrijven in Polen, liggen onder vuur van de dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren.

Een medewerker van de Poolse dierenbeschermingsorganisatie heeft 2 maanden undercover gewerkt bij het Poolse nertsenbedrijf in Masanowie. De undercover medewerker maakte beelden en opnames van de werkzaamheden op het bedrijf en constateerde talrijke gevallen van dierenmishandeling.

Bont voor Dieren wil dierenleed op nertsenfokkerijen tonen

Met het openbaar maken van de foto’s en videobeelden wil de Bont voor Dieren in samenwerking met Animal Rights het dierenleed op nertsenfokkerijen van Nederlanders, ook in het buitenland publiek maken. De beelden weerleggen het feit dat de bonthandel goed zouden zorgen voor de nertsen, zegt Nicole van Gemert, directeur van de Bont voor Dieren.

‘Grootste producent van nertsenbont ter wereld’

De gebroeders Leeyen zijn volgens Bont voor Dieren de grootste producent van nertsenbont in de wereld en staan in 2016 op plaats 317 van de Quote 500, met een geschat vermogen van €80 miljoen.

De gebroeders Leeyen zijn naast nertsenfokkerij ook actief in vastgoed en landbouwmachines.

Beheer
WP Admin