ZWOLLE - Sfeerbeeld van de protestactie met laarzen op het podium voorafgaande aan de bijeenkomst met de melkveehouders met staatssecretaris Martijn van Dam in de IJsselhallen. De boeren zijn bezorgd over het uitblijven van strengere milieuregels voor melkveehouders voor fosfaatrechten. ANP VINCENT JANNINK AlgemeenNieuws

Veel boeren verwacht bij Kamerdebat fosfaatrechten

Er worden veel boeren verwacht bij het debat over de fosfaatrechten voor de melkveehouder in de Tweede Kamer. LTO Nederland heeft bussen geregeld voor melkveehouders die het debat willen volgen.

Tot woensdagmiddag 30 november hadden zich ruim 120 melkveehouders aangemeld. Namens de #laarzenactie van LTO zal donderdagmiddag een petitie worden aangeboden aan de Tweede Kamerleden. De boeren achter de laarzenactie willen behoud van derogatie en snel duidelijkheid over het fosfaatrechtenstelsel.

Lees ook Grondgebondenheid twistpunt Tweede Kamer

De belangenorganisatie voor biologische melkveehouders, De Natuurweide en het Biohuis, bieden voor het debat de petitie ‘Red de biokoe’ aan. Deze petitie is inmiddels ondertekend door ruim 13.600 mensen. De ondertekenaars vinden het niet terecht dat biologische bedrijven moeten krimpen om onder het fosfaatplafond te komen, omdat ze toch geen gebruik mogen maken van de derogatie.

Het debat in de Tweede Kamer is donderdagavond, vanaf 19 uur. Volg het debat live via internet.

Beheer
WP Admin