Foto: Jan Willem Schouten AlgemeenNieuws

Verdere verduurzaming verwacht in 2016

De Alliantie Verduurzaming Voedsel verwacht in 2016 een verdere toename aan duurzaamheidsinitiatieven van bedrijven in de agrifood-sector. “Het nieuwe jaar is meteen al goed begonnen met de aankondiging van de supermarkten om alleen nog kippenvlees te verkopen van kippen met extra dierenwelzijn”, aldus de Alliantie, waar Aalt dijkhuizen voorzitter van is.

De organisatie is positief over de transparantie van de supermarkten bij het kiezen voor dierenwelzijn. Deze keuze heeft een grotere impact op het milieu.

De Alliantie Verduurzaming Voedsel stelt zich ten doel dat al het voedsel dat via supermarkten, horeca of catering aan de Nederlandse consument wordt aangeboden, steeds duurzamer wordt geproduceerd en gedistribueerd.

“De Alliantie is ervoor om bedrijven te stimuleren en te faciliteren om verder te verduurzamen. Bij voorkeur daar waar de meeste duurzaamheidsimpact is te realiseren. Voor vlees zetten we in op het verder stimuleren van de zogenoemde vierkantsverwaarding van duurzamer gehouden dieren, zodat we het niet alleen van de kipfilet en karbonades moeten hebben. Anders kan het niet uit. Vandaar de aandacht voor vleeswaren en snacks, maar de focus ligt bijvoorbeeld ook op verantwoord geproduceerde eiwitgewassen voor veevoeder. We zetten wat betreft de verduurzaming van de vleesketen dus in op meerdere fronten”, aldus Dijkhuizen.

Samenwerkingsverband

De Alliantie Verduurzaming Voedsel is een samenwerkingsverband tussen LTO, de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Beheer
WP Admin