Foto: Hans Prinsen AlgemeenNieuws

Niels Lentjes handelt weer in mest

Niels Lentjes is weer actief in de mesthandel. Dat melden diverse partijen uit de sector die zeggen recent door hem benaderd te zijn. Ook bemiddelt Lentjes in agrarisch vastgoed, zoals leegstaande varkensbedrijven.

Diverse bronnen uit de mestketen laten weten dat Niels Lentjes contact met hen zou hebben gezocht. Lentjes benadert de loonwerkers, mestverwerkers en boeren omdat hij wil bemiddelen in mest, VVO’s en vastgoed. Hij zou samen werken met enkele Brabantse mesttransporteurs. Ook zou hij op zoek zijn naar uitruilmogelijkheden tussen varkens- en rundveemest. De bronnen waarover Boerderij beschikt, willen niet met naam genoemd worden vanwege de slechte reputatie van Lentjes.

Faillissement

Niels Lentjes (22) handelde in mest en fourage vanaf circa 2007 tot 2014. Hij is in 2014 veroordeeld voor onrechtmatige handel in mest en fourage. Lentjes is inmiddels failliet. De rechtbank in Gelderland verklaarde mesthandel Niels Lentjes bv en de Holding Lentjes bv failliet in 2014. Medio 2015 is hij tevens persoonlijk failliet verklaard. Er zijn in totaal 38 schuldeisers die samen ruim 1,1 miljoen euro te goed hebben. Dat melden de curatoren Dirks en König. Zij zijn bezig om de administratie van de bv’s los te krijgen. Marten de Koning (76) heeft de administratie van Lentjes in beheer en woont in Frankrijk. De Koning weigert echter de administratie af te geven en is enkel via een postadres bereikbaar. Curator Chris Dirks: “Als hij blijft tegenwerken door de administratie niet over te dragen, dan wil ik aangifte doen.”

Schuldeisers

De schuldeisers zijn voornamelijk mesttransporteurs, mesthandelaren, verhuurders van mestsilo’s en overheidspartijen zoals de belastingdienst. Lentjes heeft volgens de curatoren geen bezittingen meer.

Niels Lentjes hield, naar eigen zeggen, €30.000 per jaar over aan de mesthandel. De jaaromzet bedroeg volgens hem ‘enkele tonnen’.

Cumela laat weten het ‘buitengewoon vervelend’ te vinden dat Lentjes weer actief is in de sector en adviseert geen zaken met hem te doen omdat hij al genoeg mensen gedupeerd heeft.

Lentjes ontkent

Lentjes ontkent te bemiddelen in mest en vastgoed. Lentjes: “Ik ben nog aan het herstellen van een auto-ongeluk waar ik een hersenschudding aan over heb gehouden. Mijn gezondheid laat het niet toe om te werken. Daarbij valt er nu niets te verdienen in de landbouw. De boeren hebben geen geld.”

Boerderij organiseert op vrijdag 15 januari een webinar voor melkveehouders over de Kringloopwijzer. Vind hier meer informatie!

Beheer
WP Admin