AlgemeenNieuws

Wereldmarkt dierlijk vet groeit met 43 procent

Zurich – De wereldmarkt voor dierlijk vet groeit met 43 procent vanwege nieuwe voedingsinzichten. Dat voorziet Credit Suisse First Boston (CSFB).

De anti-koolhydraattrend in de voeding, waardoor mensen onder meer minder brood en pasta eten maar meer rood vlees, boter, vis en eieren, zorgt ervoor dat de markt voor vet een forse groei gaat doormaken, zo voorspelt zakenbank CSFB in een rapport.

Minder koolhydraten, meer vet en eiwit

Nu er een herstel is in het vertrouwen in verzadigd vet, ziet de bank de markt voor koolhydraten dalen ten gunste van vetten en eiwitten.

Tot 2030 verwacht de bank dat de vetconsumptie per persoon met 23 procent zal stijgen. De eiwitconsumptie zou stijgen met 12 procent. De markt voor koolhydraten daalt met 2 procent . De totale vraag naar vet ziet de bank met 43 procent stijgen, gegeven de verwachte bevolkingsgroei in de wereld.

Meer natuurlijke voeding eten

De medische wetenschap adviseert tegenwoordig om meer natuurlijke voeding te eten, met meer onbewerkte vetten en rijk aan verzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten, zoals biologische zuivel, vlees van met gras gevoede dieren, natuurlijke oliën en noten.

Beheer
WP Admin