Home

Nieuws 4318 x bekeken 10 reacties

Vrees voor massasterfte grote grazers

Austerlitz - Bij de eerstkomende strenge winter zullen minstens tweeduizend van de vijfduizend dieren in natuurgebied de Oostvaardersplassen verhongeren.

Daarvoor waarschuwt Vereniging Het Edelhert in een brandbrief aan de Tweede Kamer, meldt De Stentor. Donderdag moet de Kamer een besluit nemen over het beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Het gebied kampte eerder met massasterfte door voedselschaarste in de winter en kreeg bekendheid bij het grote publiek door de bioscoophit De Nieuwe Wildernis.

Laatste reacties

 • Mozes

  Wanneer zal in de Tweede Kamer eindelijk eens het realisme voorrang krijgen boven de bewezen onjuiste dogma's van biologen.
  Evenwicht doormiddel van massale hongerdood is geen natuurlijk evenwicht maar een kunstmatig evenwicht door menselijk handelen veroorzaakt. Natuurlijk evenwicht doormiddel van predatie is op de Oost Vaarder Plassen niet mogelijk. Eveneens veroorzaakt door menselijk handelen: het dichtbevolkte land wat er omheen ligt maakt de aanwezigheid van grote roofdieren onmogelijk. Er zal dus een voldoende mate van afschot moeten komen om de afwezigheid van natuurlijke predatie te compenseren. Alleen op deze manier kan een natuurlijk evenwicht geïmiteerd worden. Een geïmiteerd natuurlijk evenwicht door afschot is altijd beter dan een kunstmatig evenwicht door massale hongerdood.

 • Kaiser

  Mozes, komt nog bij dat de dode dieren worden afgevoerd.
  Ook niet een natuurlijk iets. Per dood dier ca. 4 kg fosfaat. Veebezetting is 1 dier per ha.
  Nog een aantal jaren en de fosfaat in de OVP is op.

 • leo,s vriend

  Kaiser, veebezetting is veel hoger, er is ongeveer 2000 ha begraasbaar terrein ,de rest is water.............

 • mtseshuis

  Dierenmishandeling op het allerhoogste niveau!

 • 344412

  Van de flora blijft ook niks over, beheren, afschieten en op eten. Dat is ook natuur.

 • farmer4life1

  Eens met Mozes.

  Überhaupt bestaat NATUUR niet in Nederland. Op 2 plekken na. Alles is cultureel aangelegd.

 • Koen123

  Ik verbaas me al jaren dat dit kan bestaan anno 2015 ,dieren opsluiten achter een hek en dan zonder pardon laten verhongeren onder het mom van natuur, mensen denk nou eens goed na ,dit is gewoon een grote dierentuin die wij zo nodig in stand willen houden maar een dieren tuin heeft wel degelijk verzorging nodig, of je trekt het hek aan de grond of je zorgt voor deze beesten, denk eens na we leven toch niet meer in de middeleeuwen., als een boer zo met zijn veestapel omgaat moet hij zijn daden voor de rechtbank verantwoorden, wel met een trots gezicht een mooie film maken maar zich verschuilen achter de waarheid , ga eens filmen als na een strenge winter de dieren creperen en sterven van de honger .als fatsoenlijk burger en boer vind ik dit zuivere dierenmishandeling.we hebben of hadden toch een dierenpolitie? Ooit is er filmopname gemaakt door het team van een vandaag kijk deze maar eens terug ,zelfs een boer krijgt hier kronkels van in de buik. Natuur? Nee natuurlijk niet

 • veldzicht

  Onbegrijpelijk,veel mensen zijn tegen de jacht en slacht
  maar een dier dat 14 dagen in bagger, kou en ellende ligt te sterven mag op eens wel,dan moet de natuur z,n gang kunnen gaan.trouwens bij een strenge winter gaan 2000 dieren dood van de honger de andere 3000 is ook niet meer dan een zak met botten met lang haar er omheen zodat het niet zo opvalt.

 • alco1

  Dat de PvdD daar niet tegen optreed zegt genoeg.
  Ze zijn geen Partij voor de Dieren, maar een Partij tegen de Boeren. De PtdB dus.

 • A1967

  Alco, omdat het eigenbelang is. Niemand in de politiek zal dit veroordelen omdat dan ook indirect het grootste gedeelte van de visie van het huidige natuurbeleid veroordeeld wordt en zal blijken dat er voor honderden miljoenen aan belastinggeld aan verprutst is

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.