AlgemeenNieuws

Voorhoede tractoren bereikt Brussel centrum

Brussel – De eerste tractoren, die maandag in Brussel worden ingezet in het boerenprotest tegen lage prijzen voor veehouders, zijn maandag gearriveerd bij de Albert II-laan aan de noordkant van het centrum van de stad.

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum zijn er vooralsnog geen grote problemen op de weg door betogende boeren. Het verkeer rond de Belgische hoofdstad is maandag in het spitsuur relatief rustig, doordat veel mensen vanwege de aangekondigde protesten hebben besloten de stad niet met particuliere auto’s in te rijden.

In Wallonië is wel al enige verkeershinder door tractoren op hoofdwegen. Er worden meer dan duizend tractoren verwacht in de Belgische en Europese hoofdstad, ook vanuit Nederland.

Ministers van landbouw komen bij elkaar

De boeren willen de politiek onder druk te zetten en eisen maatregelen die leiden tot productieverlaging en een stijging van hun prijzen. In de middag, vanaf 14.30 uur, vergaderen de Europese ministers van landbouw. Zij zullen zich buigen over mogelijke maatregelen, maar de vraag is of ze tot een compromis kunnen komen.

Beheer
WP Admin