Jacobo de Regoyos (@JRegoyos) <a href=""https://twitter.com/JRegoyos/status/640825703617986560"">7 september 2015</a></blockquote>n<script async src=""//platform.twitter.com/widgets.js"" charset=""utf-8""></script>"",""url"":""https://twitter.com/JRegoyos/status/640825703617986560""}'></span>--></p>" AlgemeenNieuws

Sfeer boerenprotest wordt grimmiger

Brussel – Brandende banden, zwarte rook, veel lawaai, waterkanonnen en tractoren. Het boerenprotest in Brussel tegen het landbouwbeleid dreigt uit de hand te lopen.

De boeren proberen te voet en met tractoren op te rukken naar het hoofdkwartier van de Europese Commissie op het Schumanplein. Daar staat de ME opgesteld. Helikopters hangen boven Brussel terwijl boeren uit alle landen richting het plein lopen.

Het protest begon rustig, maar werd aan het begin van de middag grimmig. De politie zette een paar keer een waterkanon in om de boeren terug te dringen. Dat gebeurde toen de demonstranten met tractoren door een afzetting wilden rijden. Een agent raakte gewond. De boeren rukten boompjes uit het plein en gooiden die op een grote brandstapel. Met het waterkanon doofde de politie de vlammen.

De Nederlandse ME is ook ingezet, vier pelotons van in totaal 140 Nederlandse agenten zijn naar Brussel gestuurd. Ongeveer vijfduizend boze boeren protesteren in hartje Brussel, het zijn vooral Belgen en Fransen. De Nederlandse vertegenwoordiging is vrij klein.

Beheer
WP Admin