AlgemeenNieuws

Niels Lentjes verdiende €30.000 met mest

Arnhem – Niels Lentjes hield, naar eigen zeggen, €30.000 per jaar over aan de mesthandel. De jaaromzet bedroeg volgens hem ‘enkele tonnen’. Dit staat in het eerste faillissementsverslag van curator Bavo König van Hekkelman Advocaten en Notarissen over het persoonlijk faillissement van de mesthandelaar.

Niels Lentjes werd 18 augustus persoonlijk failliet verklaard door rechtbank Gelderland. Het faillissement is aangevraagd door het ministerie van Economische Zaken met een steunvordering van curator Chris Diks van de eerder failliet verklaarde onderneming Mesthandel Niels Lentjes bv.

Geen volledige medewerking

In het eerste faillissementsverslag over zijn persoonlijk faillissement schrijft curator König dat hij niet alle noodzakelijke medewerking heeft gekregen van de schuldenaar. Daags na het uitspreken van het faillissement heeft curator König met Lentjes gesproken. “Hierin heeft de failliet aangegeven volledig te zullen meewerken”, staat er te lezen in het verslag. Maar, ondanks dat Lentjes per telefoon goed bereikbaar is, schrijft de curator dat communicatie via email moeizaam verloopt. E-mailberichten blijven onbeantwoord, omdat de jonge ondernemer niet altijd beschikt over een computer en internet.

De curator heeft Lentjes gevraagd naar een lijst van crediteuren. “De stukken die de failliet aan de curator heeft overgelegd waren onvolledig”, staat in het faillissementsverslag. Onduidelijk is dus nog welke partijen geld tegoed hebben.

Geen geld

Tot zover bekend bij de curator heeft Lentjes geen bezittingen. Wel heeft hij aandelen in diverse vennootschappen. Informatie hierover moet de schuldenaar nog overleggen.

Vooralsnog zijn de vooruitzichten voor de crediteuren niet positief. De curator stelt in dit eerste verslag en na kort onderzoek vast dat er geen vermogen is gevonden dat te gelde gemaakt kan worden.

Beheer
WP Admin